Ut i världen..

Hej kompisar i årskurs 2!

Tack för era svar. Jag har putsat på mina fjädrar hela helgen och ätit många maskar, frön och andra godsaker så nu börjar jag känna mig redo för min långa resa.

Det är bara det att jag har glömt vart i världen jag brukar flyga. Jag vet att jag brukar flyga över land och vatten och ibland stora hav. Jag tycker om att alltid hitta tillbaka till nästan samma träd. Ofta brukar jag stanna lite efter vägen. Då hinner jag äta lite mat innan jag och mina vänner flyger vidare. Har ni någon bra karta över världen som ni kan hjälpa mig med? Jag skulle även behöva tips om vad jag behöver tänka på i de olika delarna av världen. Kan ni något om de olika delarna av världen?

Tacksam för tips!

Hälsningar,

Kärrdalsfågeln

Författare: Linda Ireblad Harris

Vi är två klasser i årskurs 2 som kommer att arbeta tematiskt med No och So under detta läsår. Kärrdalsfågeln kommer att följa oss under hela läsåret.

2 reaktioner till “Ut i världen..”

 1. Hej Kärrdalsfågeln!

  Vilka spännande diskussioner vi hade i vår klass om världsdelar och länder! Vi kom in på många olika områden, från fåglar till Titanic och hur andra barn har det i andra delar av världen.

  Vi har nu lärt oss vad en världsdel är, och namnet på olika länder inom en världsdel, till exempel att Spanien ligger i Europa och att Iran ligger i Asien. Vi har också lärt oss namnet på en del hav och sjöar, till exempel Atlanten och Stilla havet.

  Vi blev mycket intresserade av hur ni fåglar kan hitta vägen tillbaka? Det ska vi försöka ta reda på nu.

  Du svarade aldrig på vår tidigare fråga, så vi frågar igen. Kan du komma och hälsa på oss någon gång?

  Med vänliga hälsningar, klass 2A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *