På väg..

Hej alla kompisar i 2A och 2B!

Nu är jag äntligen på väg mot ett varmare land.Jag har kikat in och sett att ni har lärt er om nya delar i världen. Jag blir så nyfiken, jag vill flyga till alla delar av världen.  Jag och mina andra kompisar har flugit längs med landet vi bor i och nu är vi på en avlång stor ö. Vi har stannat nära ett stort slott, jag tror att det är kungens sommarhus. Men jag har funderat med detta på er människor, vi fåglar flyttar på vintern och kommer tillbaka på våren. Men när ni flyttar runt i ert land, varför gör ni det? Hur kan det bli om man flyttar?

Jag ska vila här någon vecka nu. Det finns fina får och många andra fåglar här på något som kallas för ”Allvaret”.

Kvidivitt!

Kärrdalsfågeln

 

Författare: Linda Ireblad Harris

Vi är två klasser i årskurs 2 som kommer att arbeta tematiskt med No och So under detta läsår. Kärrdalsfågeln kommer att följa oss under hela läsåret.

3 reaktioner till “På väg..”

 1. Hej Kärrdalsfågeln!

  Den här veckan har vi i klassen pratat om hur det är att flytta. Många av oss har egna erfarenheter om det. Det är både roligt och jobbigt att flytta. Ibland måste man flytta om det blir för trångt där man bor. Eller så kanske man inte har råd att bo kvar, eller man kanske bor för långt bort från till exempel affärer. Man kanske vill bo bättre. Det kan också vara krig som gör att man flyttar.

  Det är både roligt och jobbigt att flytta. Man lär sig nya saker men man saknar människor som man lämnar.

  Europa och Afrika är två världsdelar vi har lärt oss mer om.

  Hjärtliga hälsningar från klassen 2A

 2. Till Kärrdalsfågeln:

  Hej Kärrdalsfågeln!
  Man kan flytta av olika skäl, ett var för att man ska få bättre utbildning och jobb. Man kan flytta för att hitta ett större/ mindre eller bättre hus. Vi har kommit på många anledningar ex. flytta för att det är krig i landet eller att man inte gillar landet man bor i. Man kan även flytta för att man vill bo nära sina vänner eller vara nära sitt jobb samt flytta för att man vill bo närmare sina grannar eller ha ett bättre garage och vara nära affärer.
  En konsekvens kan vara att man kommer längre från sina föräldrar, att man saknar sin släkt. Något som kan vara jobbigt är att man flyttar från sin skola och saknar sina kompisar. En bra konsekvens kan vara att man får nya vänner, fint hus och ett roligt jobb. En bra konsekvens kan vara att man får bra och nya möjligheter.

  Vi undrar fortfarande om du kan komma till klassrummet 2B? Har du tagit med en fotboll dit där du flyger? Vi undrar vilken världsdel du tänker åka till, kanske Sydamerika?

  Ha en trevlig resa!

  Hälsningar 2B

 3. Hej kärrdalsfågeln!

  Jag går i 2b och min klass vill att du kommer till 2bs klassrum.Det skulle vara jätte kul och så kan du lära oss om våran planet.

  Hälsning Elin i 2b

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *