Hej alla elever i årskurs 2!

I tisdags när jag satt och tittade på Jarlabankes sten ute i Rösjöskogen hörde jag glada skratt och prat. Jag såg er när jag satt på trädets gren och sjöng och kvittrade. Ni såg ut att ha så roligt på er vandring och jag blev mycket nyfiken på vad ni såg under utflykten och vad ni gjorde.

Jag har ätit mycket god mat de senaste dagarna. Det är fullt upp för snart är det dags för en lång, lång flygtur tillsammans med mina vänner. Kan ni gissa vad jag ska göra och med vilka jag ska vara?

Gör en tankekarta tillsammans i klassen om vad ni tror att jag ska göra?

Hälsningar,

Kärrdalsfågeln

 

Författare: Linda Ireblad Harris

Vi är två klasser i årskurs 2 som kommer att arbeta tematiskt med No och So under detta läsår. Kärrdalsfågeln kommer att följa oss under hela läsåret.

2 reaktioner till “Hej alla elever i årskurs 2!”

 1. Hej Kärrdalsfågeln,
  Tack för att du skrev till oss.Vi undrar var du bor? Bor du här på Kärrdalsskolans tak? Vi är nyfikna på om du heter Kärrdalsfågeln på riktigt eller om du heter något annat namn?

  Vi tror att du ska flyga till ett varmt land med andra flyttfåglar. Vi tror att du kanske ska flyga till Afrika, Brasilien eller Spanien. Vi tror att du kanske ska flyga med Rödhakar och Svanar för de är också flyttfåglar.

  När vi läste ditt brev tänkte vi att vi kanske måste skriva om vår faktatext, för vi trodde att du inte kunde flyga. Du gjorde ju inte det på Kärrdalsdagen.

  Vi är mycket nyfikna på dig och vill gärna att du kommer och hälsar på i 2Bs klassrum, gärna redan idag!
  Hälsningar,

  2B

 2. Hej Kärrdalsfågeln!

  Tack för att du har hört av dig! Ett tips nu när det blir kallt, är att flyga söderut. Vi tror att du kommer göra det tillsammans med andra skolfåglar.

  Vi vet att fåglar har ett ihåligt skelett och att ni flyger som ett V eller W-formation. Vi vet också att ni fåglar kan dö om era fjädrar är i dåligt skick.

  Vi i klass 2A skulle väldigt gärna vilja se dig någon gång. Kan du snälla komma på besök en dag? Finns det fler fåglar av din sort? Hur många fjädrar har du? Vi har många frågor till dig som vi hoppas få svar på.

  Tack för att vi fick maila till dig, Kärrdalsfågeln!

  Med vänliga hälsningar, 2A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *